London dag 6

Idag har vi varit fullkomligt värdelösa och gjort absolut ingenting. En lättnad faktiskt. Igår var vi och handlade frukost som idag intogs i sängen samtidigt som vi omväxlande läste våra böcker och tittade ut genom fönstret på trädet och vädret. Runt tre bestämde vi oss för att ta en promenad i området, käka mat och kolla in de lokala pubarna. Lite väl sent insåg vi att pubarna här i London serverar mat mellan 11-16 och 19-21 och däremellan enbart alkohol. Imponerande nog lyckades vi pricka de tre timmarna då ingen mat stod att finna någonstans, kalla det ett nybörjarmisstag.

Vi fick slutligen i oss lite av det lokala italienska köket men skyndade snabbt vidare till en av pubarna vi spanat in i vårt sökande efter mat. Det trevligaste med London är nog ändå konceptet kvarterspub. Kommer i alla former och storlekar men den gemensamma nämnaren är att de är fulla av kvarterets invånare, det är rätt högljut och ölen flödar. Den pub som  för dagen fångat vårt intresse hade stora fönster, ett dimmigt ljusinsläpp och en lantlig känsla med små udda vaser utspridda med en enstaka blomma här och var. Pasteller blandade med murriga mattor och udda stolar. Stället hade varit nästan outhärdligt chabby chickt om det inte vore för att gästerna var gamla gubbar och tanter istället för hippa tonåringar i femtiotalsretro frisyrer och klädnader.

Här satt vi i godan ro och kontemplerade barvanor och kulturkrockar. Runt våra fötter sprang småttingar och charmade alla på stället, samtidigt som en hel släkt samlats för att tillsammans ta en öl och uppdatera varandra om veckans händelser. Detta släktkalas ackompanjerades av pladdret från ett kompisgäng som ockuperade baren. Mitt emot oss befann sig två medelålders damer som när gänget bakom blev allt för högljutt vände sig om, tittade, vände sig tillbaka, log mot oss och ryckte på axlarna. Som för att säga ”vad gör man?” innan de återtog sin konversation. Jag och Stora A lutade oss tillbaka i vårt hörn och beskådade förnöjt hela spektaklet.

När vi lite senare gick därifrån, lätta om foten och hjärtat, hoppades vi att vi inom kort skulle känna oss lika hemma där som de övriga gästerna gjorde.

Annonser

2 thoughts on “London dag 6

  1. lisa skriver:

    åh. jag vill verkligen inte flytta just nu, men jag vill hemskt gärna vara där! varför är inte Malmö så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: